Geografisk Orientering 4/2011

Ekskursioner i Island

Geografisk Orientering har flere gange haft Island som tema. Denne gang har indgangsvinklen været en helt anden end i de tidligere hæfter – nemlig: Ekskursioner i Island. Dvs. et hæfte med konkret anvendeligebeskrivelser med tydelige lokalitetsangivelser for gode ekskursionsmål.

Derudover indeholder heftet en artikel om Islands nyere økonomiske forhold – en sammenhæng, som snart længe har været i verdenspressens og den almindeligt interesseredes søgelys. Forfatteren lægger ikke fingrene imellem i sine antydninger og forklaringer og den slags er jo ganske forfriskende.

De tre ekskursionbeskrivelser har vulkaner, historiske rejsemål og en byvandring i Reykjavik, som overordnede temaer, også disse er særdeles spændende læsning med masser af "nyheder" for en dansk islandsfarer. Nok indeholder artiklerne islandskort med lokaliteterne indtegnet, men GO-hæfternes størrelse gør, at målestokken bliver ganske lille. Derfor kan kun gode kort i en bedre målestok over regionerne sikre, at man kan finde alle de angivne lokaliteter.

I den trykte version af GO-hæftet står artiklen om de historiske rejsemål uoversat, det er der flere årsager til: dels er teksten letlæst (også selv om det tager lidt ekstra tid) og dels er det netop "det sprog" man møder, når man på Island søger hjælp i en given sammenhæng og endelig er tekstens tone i sig selv vældigt inspirerende. For en sikkerheds skyld er artiklen i denne netversion af bladet også blevet oversat.

Du skal være logget ind for at læse bladet.
Ikke medlem? Bliv medlem