Geografisk Orientering 3/2010

40 år på toppen - Geografweekend på Skagens Odde

Det smukke lys, Danmarks mest besøgte odde, de vandrende miler, turismen og fiskeriet. Alt dette og meget mere skal vi boltre os i, når Geografforbundet til efteråret fejrer 40 års jubilæum på Geografweekenden på Skagens Odde. Vi kan godt love, at programmet for Geografweekenden byder på oplevelser ud over det sædvanlige.

I dette nummer skal vi se nærmere på bysamfundet Skagen, dets historie og udvikling samt på årstidernes betydning for Skagen som sommer- og vinterby. Nummeret indeholder herefter to artikler om Skagens Odde, som er en af verdens største sandodder samt et andet interessant naturfænomen, nemlig vandreklitten Råbjerg Mile. Fiskeriet er en central del af eksistensgundlaget på Skagens Odde og er nævnt i Skagens "skabelsesberetning". I to artikler beskrives fiskeriets historie og udvikling samt betydning i dag. Endelig skal vi introduceres for begrebet geocaching, der kan anvendes bredt i undervisningen. Skagens Museum tager os med på jagt i Skagensmalernes univers.

Inde i bladet kan du også læse en artikel om Geografforbundets historie fra vores stiftelse den 21. oktober 1970 og til i dag. Der er vist ingen tvivl om, at Geografforbundet lever i bedste velgående!

Du skal være logget ind for at læse bladet.
Ikke medlem? Bliv medlem