Geografisk Orientering 3/2008

Bornholm - slå et slag for geologien!

På dette års geografweekend skal vi slå et slag for geologien! Det er der rige muligheder for på Danmarks største klippeø, som rummer mange spændende geologiske seværdigheder.

Dette temanummer indledes med et par artikler om Bornholms geologiske udvikling og beskrivelse af en af de mange lokaliteter, som vi skal besøge på geografweekenden den 3. - 5. oktober 2008.

Bornholm byder imidlertid på mange andre problemstillinger end geologi. Derfor har redaktionen valgt at bringe en række artikler om andre emner, som kan tages op i undervisningen.

En artikel giver helt konkrete bud på forskellige aktiviteter, som en lejrskole på Bornholm kunne rumme. Tre artikler sætter fokus på erhverv ved at belyse Bornholms turisme samt to virksomheder, der producerer biogas og bioethanol. Vi kommer også ind på emner som demografi, regionaludvikling og regionale produkter.

Danmarks første kommunesammenlægning i nyere tid fandt sted på Bornholm. Her så de fem kommuner selv en fordel i at gå sammen om at løse de mange og til tider svære kommunale opgaver, som knytter sig til et isoleret øsamfund. Den sidste artikel giver et indblik i sammenlægningen, som efter kommunalreformen er højaktuel over hele landet.

Du skal være logget ind for at læse bladet.
Ikke medlem? Bliv medlem